lauantai 12. maaliskuuta 2016

Nukkekoti

Olen jo hetken haavaillut nukkekodin tuunaamisesta. Ensin etsiskelin jonkinlaista pientä kaappia, johon nukkekodin olisi voinut rakentaa. Kaikki maksoi kuitenkin aivan liikaa, eikä oikein sopivia tullut vastaan. Unohdin koko projektin hetkeksi - aikaahan tässä on, ei tuo pieni ihan vielä nukkekotileikkien päälle ymmärräkään. Sitten tuli vastaan kirpputorilla vaaleanpunainen kermakakku, hinta 20 euroa. Ulkonäkö ei sellaisenaan miellyttänyt, se oli selvä, mutta ajatus tuunaamisesta kuitenkin oli päällimmäisenä joten kohde oli enemmän kuin sopiva. Oli vielä ihan vankkarakenteinen talo. Mukaanhan se lähti.


Mielikuva oli punaisesta talosta ja mustasta katosta. Tutustuin nukkekotinettikauppoihin, seinä- ja kattotarroihin, mutten löytänyt mitään sopivaa. Netti on täynnä ideoita, joten katon materiaaliksi valikoitui vesihiomapaperi, jota ostin kahdeksan arkkia. Ensin meinasin, että maalaan talon akryylimaalilla ja lakkaan sen. Onneksi meidän kaupoista ei kuitenkaan löytynyt akryylimaalia. Ostin ihan huonekalumaalia kaksi pientä purkkia, punaisen ja mustan. Mustalla siistin katon reunoista piiloon possunpunaiset pielet ja muuten talo sai punaisen värin kauttaaltaan. Valkoisille osille ei tarvi tehdä mitään. Teippauksista huolimatta punainen löysi tientä joihinkin ikkunanpieliin, mutten jaksa välittää. Suurimpia siistin kynsilakanpoistoaineella pois mutten jaksanut olla turhan tarkka.



Kaikissa neljässä huoneessa on "tapetit" ja ikkunalaudat. Lattiaosat on tehty liimaamalla askartelutikkuja mittoihin leikatulle pahville. Vessassa on toki "kaakelit", tein elämäni ekan kerran mosaiikkia... :D Aika harvaa tuossa seinässä, mutta tiiviimmin ei olis tuohon tilaan saanut laattaa oikein liimattua...



Tässä yläkerran lattia käsittelyssä... Sävytin kahvilla puuta, niin sai sävyeroja ja puunkuvioita kivasti esille.


Sellaista. Tän projektin parissa suhaan melko tiiviisti. Kun lapsi nukkuu, osin myös kun se on hereillä. Tyttö on ihastunut taloon ja nauraa äidin touhuja :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti