tiistai 27. lokakuuta 2015

Niin parvet lentää etelään...


Voi kuinka on kuulas syksyinen ilma, kohta tie vie kohti pientä kaupunkijärveä ja ruokakauppaa. Nyt vielä hetki ruokalepoa, plus että tyttö saa purkaa energiaansa vielä entisestään mahta täynnä, jos sitten vaikka vaunuissa hetken nukuttaisi. Alkaa olla pienen tytön maailma vain joka suunnasta niin kiinnostava, että päiväunia ei ainakaan heti vaunuihin laskettua malta millään ottaa. Ja toisekseen me ollaan nyt pari kertaa käyty ruokkimassa oravia maapähkinöillä, mikä on maailman hauskinta puuhaa, ei niitä kikatuksia voi jättää väliin tylsien unien takia...

Niin on humpsahtanut taas päiviä, joiden myötä on tullut niin paljon uusia asioita. Ikää kun poksahti tytöllä 11 kk, samana päivänä hän otti ensimmäiset kunnon askeleensa (kokonaista seitsemän kahden töksähtävän sijasta). Vielä pääsee nopeammin karhunkävelyllä, mutta hyvin pelaa tasapaino tuon kulkemisen kanssa pystysuunnassakin. Nyt kun mietin, niin tuo tyttö on kyllä jotenkin niin hitaasti ja harkiten opetellut nämä uudet taidot, ettei meillä ole missään vaiheessa ollut semmoista hurjaa muksahtelunpelkovaihetta. Toivottavasti sama harkitsevaisuus säilyy hänellä myöhempäänkin ikään.

Puhetta tulee. Tavut vaihtuu melkein viikottain, joskus vain päivien välillä. ”Äiti” ja meidän koirien nimet kaikuvat usein, ”isiäkin” on monesti hoettu mutta se ei niin kauheasti jostain syystä ole käytössä. No, tyttö tietää kyllä kuka ”isi” on – menee ovelle vastaan kun todetaan että ”isi tuli” ja lähtee kurkkimaan kulman takaa, että joko se isi tulee ja leikkii mun kanssa hippaa. Lähtee sitten kikattaen karkuun tai painautuu nauraen äitiä vasten, jos sattuu olemaan lähellä :D On tämä melkoista, ainutlaatuista, elämän makuista elämää.


Pesän rakentaminen lapsen turvaksi pyörii mielessä päivittäin. Olisin täysin valmis lähtemään, jos lähteä pitäisi. Tai voisi. Tulin tänne väliaikaisesti opiskelemaan aikoinaan ja olen asunut täällä nyt yli kymmenen vuotta. Työsuhteita on kehkeytynyt monia, paljon palveluja, kavereita, monenlaisia tekemisen mahdollisuuksia... Silti ajattelen, ettei minulla ole täällä mitään, mikä minut täällä pitäisi. No, katsotaan mihin lähivuodet vievät. Rakennan elämääni lapsen näkökulmasta ja omaan lapsuuteni kokemuksia peilaten, lisäksi tunnen että viimeistään nyt olisi mahdollisuus lähteä tekemään sitä mitä oikeasti haluaa. Oma ala ei ole tuntunut omalta hetkeen, vaikka olen kai siinä työssä ihan hyvä. Paineet ovat kuitenkin lisääntyneet enkä ole oikein nauttinut työstäni, vaikka kaiken aikaa olenkin siinä pyrkinyt kehittymään. Olen isojen kysymysten äärellä, mutta niitä on turvallista miettiä täällä kotona lapsen kanssa ollessa. Haluan kuitenkin päätyä siihen, että me rakennetaan lopultakin meidän näköistä ja mukavaa elämää! Näihin tunnelmiin lopetan ja katoan kurremetsään. Tai täällä päin sanottakoon; ”metsikköön”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti